Exercicis d’energia

Els exercicis d'energia de Brain Gym i altres faciliten el flux de l'energia electromagnètica a través del cos. Aquestes activitats ajuden a restablir les connexions neurològiques entre el cos i el cervell. Sostenen els canvis positius elèctrics i químics que es produeixen durant totes les activitats mentals i físiques.

El cos humà és un dels més complexos  sistemes elèctrics. Tots els nostres estímuls visuals, auditius o kinestèsics i de fet, tota la informació sensorial, es transforma en senyals elèctriques i arriben al cervell a través de les fibres nervioses, els neurotransmissors.

Tots els exercicis d'energia ens han arribat de la teoria de l'acupuntura oriental, que descriu els circuits electromagnètics del cos com a meridians de l'energia que flueix cap a les diferents parts del cos. Aquests meridians poden resultar bloquejats o desconnectar-se, impedint el flux normal de la comunicació cervell/cos.

 

Fragments extrets del llibre: "Brain Gym, aprendizaje de todo el cerebro" de Paul E. i Gail E. Dennsison. Editorial Robin Book.

 

EXERCICIS ENERGÈTICS: ELS MERIDIANS

Aquests exercicis enregistrats serveixen per a preparar la ment per a la meditació, tanmateix són aptes per a utilitzar-los a l'aula alhora de centrar la ment per a algunes activitats de classe.

  1. Donar voltes amb els ulls cap als dos costats.
  2. Moure el cap endavant i enrere.
  3. Moure el cap lateralment.
  4. Flexionar la columna vertebral: vèrtebra per vèrtebra.
  5. Donar voltes als canells cap als dos costats.
  6. Espolsar els dits com si tinguéssim aigua: tancar-los molt fort i obrir-los molt.
  7. Flexionar el colze i estirar el braç amb força.
  8. Moure la cadera fent cercles.
  9. Flexionar el turmell amunt i avall.
  10. Moure el turmell donant voltes cap ambdós costats.
  11. Moure els genolls circularment cap ambdós costats.
  12. Respiració 6 3 6: inspirar 6 segons per un lateral, mantenir l’aire durant 3 segons I expirar l’aire durant 6 segons.